vrijdag 18 november 2011

Recept week 46

Boerenkoolstampot

Ingrediënten voor 2 pers.

300 á 400 gr gesneden boerenkool
12 medium aardappelen
1 pakje gerookt dobbelsteentjes spek
1 rookworst
1 pot augurkenreepjes
zout
boter
verse jus of uit een pakje

Bereiding:

Voeg zoveel water toe tot de aardappelen net onder het water staan en doe de boerenkool er bovenop.
Strooi er een beetje zout overheen en zet de pan op het vuur. Nadat het aan de kook is moet het nog ongeveer 25 min. zachtjes doorkoken.
Smelt intussen in de koekepan de boter en bak hierin op zacht vuur de spekjes. Maak de jus uit het pakje volgens de gebruiksaanwijzing.
Snij de rookworst in dunne plakjes en naar smaak een hoeveelheid augurkenreepjes in smalle reepjes van 1/2 cm.
Controleer voor het afgieten of de aardappelen gaar zijn door er met een vork in te prikken.
Giet dan de aardappelen met boerenkool af en prak het fijn met de stamper.
Voeg jus toe naar smaak, meng de spekjes met het braadvet, de rookworst en de augurkenreepjes door de stamppot.

Eet smakelijk

1 opmerking:

  1. Deze week aten wij ook boerenkool, op advies van een vriendin heb ik een keer de boerenkool van hak geprobeerd uit een pot.
    Heb het gewoon ook in 1 pan gekookt net als hierboven en iedereen vond het lekker! Was ook lekker zacht.
    En lekker snel klaar!

    BeantwoordenVerwijderen