Koffiekoek
Deze koek bevat geen boter, is dus veel minder vet dan cake of boterkoek.
Ingrediënten:
300 gr zelfrijzend bakmeel
250 gr donkerbruine basterdsuiker
2 theelepels oploskoffiepoeder
snufje zout
1 ei
melk
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de cakevorm in.
Meng het meel, de suiker, en dekoffiepoeder met het snufje zout
Breek het ei erboven en roer de melk erdoor.
Mix dit tot een glad cakebeslag.
Giet het cakebeslag in de vorm en plaats de vorm in het midden van de oven.
Bak de koek in 45 minuten op 160 graden, daarna nog ongeveer 15 minuten op 180 graden.
Check of de koek gaar is met een satéprikker, of een breinaald.
Laat de koek even in de vorm afkoelen en stort het daarna op een rooster om verder af te koelen.
Als je de koek ingepakt in folie een dag laat rusten, smaakt hij nog lekkerder!
Eet smakelijk
Groetjes Hennie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten