dinsdag 14 februari 2012

Recept week 7

Slagroomtaart

Ingrediënten:
5 eieren
200 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 snufje zout
150 gr bloem
1 mespuntje bakpoeder
Voor de vulling:
1 bakje aardbeien
2 beker + 1 beker slagroom
1 pakje saroma, vanillesmaak
geraspte chocolade

Bereiding:

Oven voorverwarmen voor 200 graden en een springvorm invetten.
Klop de eieren met een garde schuimig en mix dan de suiker, vanillesuiker en zout erdoor.
Meng de bloem met de bakpoeder en mix dit door het ei-suikermengsel. Giet het beslag in
de ingevette springvorm en strijk glad.
Bak de cake 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat de cake afkoelen en snijd de taart dan eenmaal horizontaal door.
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Hou een paar aardbeien heel of
gehalveerd apart voor garnering. Beleg de onderste helft van de cake met aardbeien.
Doe de springvormrand weer om de cake. Sla 2 bekers slagroom en het pakje saroma stijf
en verdeel de room over de aardbeien. De tweede helft van de cake erbovenop leggen.
Zet de taart 2 uur in de koelkast.
Haal de taart uit de koelkast en verwijder de springvormrand. De laatste beker slagroom stijf
kloppen en de taart hiermee bestrijken.
Garneer met de resterende aardbeien en de geraspte chocola

Eet smakelijk

Groetjes Hennie

1 opmerking:

  1. dat ziet er heel erg lekker uit je zou zo zin krijgen aan een punt groet bea

    BeantwoordenVerwijderen