Goulashsoep
Hier een recept voor heerlijke goulashsoep die je met deze drukke dagen 1 dag van te voren kunt
maken zo is heb je het de volgende dag gemakkelijk en kun je het serveren met stokbrood.
Ingrediƫnten:
Soepvlees (310gr)
25 gr boter
3 uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 rode paprika's in reepjes
1 el paprikapoeder
2 el bloem
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
3 runderbouillontabletten
2 laurierblaadjes
3 grote aardappelen vastkokend, geschild
Bereiding:
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees in 3 min. rondom bruin. Bak de ui, knoflook en paprika 5 min. mee op laag vuur. Doe de paprikapoeder, de bloem en tomatenpuree erbij en bak 2 min. mee.
Voeg 1,5 liter water met bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat afgedekt 2,5 uur koken op laag vuur.
Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg toe en laat 30 min. koken.
Lekker met stokbrood
Groetjes Hennie
Geen opmerkingen:
Een reactie posten