dinsdag 16 november 2010

Recept van week 46

Advocaat uit de Magnetron                                                   

Ingrediënten

100 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker                                                                  
3 eieren
125 ml citroenbrandewijn
Maatkan tegen de magnetron kan
quickshaker
garde

Werkwijze

Doe de suiker en vanillesuiker in de Maatkan.
Doe de eieren en de brandewijn in de quickshaker en goed schudden.
Doe dit door een zeef, en bij de suiker in de kan schenken, nu alles goed doorroeren en in de magnetron doen.
Een halve minuut op half vermogen 300/400 watt. Dan goed doorroeren met garde en dan voorzichtig 15 seconden in de magnetron, roeren en dit zo'n 5 a 6 keer herhalen tot het lobbig is geworden. Als het goed afgekoeld is dan stijft het wat meer op.
Deze hoeveelheid is 1 groentepotje van olvarit vol dus voor ongeveer 4 glaasjes.

Deze advocaat maakten we altijd met tupperware avonden de dames vonden het altijd heerlijk.

Eet smakelijk

Groetjes Hennie   

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen