donderdag 5 september 2013

Genemusiment

Hoi Allemaal

Zoals jullie weten is wordt er op 21 Sept. weer het jaarlijks Genemusiment georganiseerd.
Deze dag wordt natuurlijk weer een gezellig Gellemuniger dag met folklore, zang, gedichten
bezienswaardigheden enz.
Wie gaat er mee deze hele dag???

Hier een stukje van het programma

Genemuiden staat op 21 september wederom bol van de culturele en muzikale activiteiten: het jaarlijkse Genemusiment vindt dan plaats in onze stad. Voor de negende keer wordt dit evenement georganiseerd door SCEG met hulp van heel veel vrijwilligers en verenigingen. Ook de Oudheidskamer en het Tapijtmuseum doen weer actief mee.
Nieuw dit jaar is de klederdrachtpresentatie: deze wordt gehouden in de Kaaihof om 11.30 uur en 14.00 uur.
Verder kunt u in het Tapijtmuseum terecht van ‘s morgens 10.00 tot ‘s middags 17.00 uur. Er zullen doorlopende demonstraties worden gegeven van het weven, vlechten, matten, enzovoorty. Op de bovenverdieping is de expositie “op Zolders en in Skuurn” te bezichtigen en zullen er de hele dag oude films worden gedraaid die nog niet eerder getoond zijn en verrassende beelden opleveren. En… u kunt in het Tapijtmuseum genieten van een bak koffie met heerlijke Genemuider brok.
De Oudheidkamer is open van 10.30 uur tot 17.00 uur. Op de eerste verdieping is een expositie te bezichtigen over deGrootburgerij, dit in samenwerking met de Grootburgerij. Van 11.00 uur tot 15.00 uur is een kalligraaf aanwezig. Tegen een kleine vergoeding kan een grootburger een oorkonde kopen, waarop is vermeld dat hij grootburger is van de Stad Genemuiden. Zijn naam wordt op de oorkonde geschreven door de kalligraaf.
In de bibliotheekruimte is permanent een film te zien over oud Genemuiden. De stadswandeling, in combinatie met een bezoek aan de oude begraafplaats, start om 10.45 uur en om 14.00 uur. Verzamelpunt is vóór de Oudheidkamer. Bezoekers aan de Oudheidkamer en deelnemers aan de stadswandeling kunnen in de Oudheidkamer koffie/thee drinken met een krakeling voor € 1,-.
In de hof/tuin van de Oudheidkamer wordt voorgelezen door leden van de Taelkrink, aansluitend aan de stadswandelingen (± 12.15 uur en ± 15.30 uur). Op het Havenplein vindt u dit jaar ook oud-drummers en lyraspelers van muziekvereniging ‘Ons Genoegen’. De oudleden hebben speciaal voor de gelegenheid marsen ingestudeerd. De muziek schalt rond 11:15 uur over het Havenplein. Ook treden hier Frank & Vrij, Living Water, kinderkoor Uniek, Groot Blokzijler Piratenkoor en zangeres Barbara Lok op.
Op het Havenplein vindt u ook Michiel de Ruiter en kapitein Rob, historische levende standbeelden. En de magische entertainer Henk Arnoldus loopt rond de haven. Arnoldus zal zich ontpoppen als een ware meester in het goochelen, verdwijnen van uurwerken, en trouwringen. U krijgt een mini theatervoorstelling gepresenteerd op de vierkante meter.
Muziek vindt u ook weer in de hof van de familie Van Dalfsen. Er is een programma opgesteld met muziek van onder andere ‘Zomaer’, ‘Wim en Sander’, ‘Muziek van Ome Bertus’, ‘Fin M’Coul’ en ‘Barbara Lok’. Frouk Alice Weijs uit Sint Jansklooster zal op haar geheel eigen wijze verhalen voorlezen in het dialect.



Graag hieronder reactie

Groetjes Hennie

2 opmerkingen:

  1. Als het goed weer is ben ik van de party.
    Gezellig een dagje rond dolen door genemuiden.

    Groet Bea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ☼ Staat al genoteerd in mijn agenda. ♫♫

    BeantwoordenVerwijderen