dinsdag 14 december 2010

Recept week 50

Irish Coffee

Hier een Irisch Coffee voor een koude dag en dan s'avonds lekker warm bij de kachel.

Ingrediënten:

1 eetlepel bruine basterdsuiker
2.5 centiliter Ierse whisky ( half borrelglaasje)
1 kopje sterke koffie
halfstijf geklopte slagroom
poedersuiker

Bereiding:

Klop de slagroom halfstijf en voeg de poedersuiker toe naar eigen smaak
Gebruik een speciaal Irish coffee glas of een groot wijnglas van dik glas.
Spoel het glas om met handwarm water en daarna nog een keer met heet water.
Schep hierin de eetlepel bruine basterdsuiker, voeg dan de whisky toe,
giet hierop voorzichtig de hete koffie. Roer door totdat de suiker is opgelost.
Vul de rest van het glas voorzichtig met de halfgeklopte slagroom.



Groetjes Hennie

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen